معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری در دولت دوازدهم ضمن ارسال لایحه «برابری دیه زن و مرد» به قوه قضائیه برای اعلام نظر که این معاونت آن را تدوین کرده است، درباره چرایی مخالفت قوه قضائیه با لایحه برابری دیه زن و مرد توضیح داد.

دادگاه

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری در دولت دوازدهم در نشست حقوقی «زن در اسلام؛ دیه، قضاوت، شهادت و طلاق» اظهار کرد: از جمله لوایحی که خیلی روی آن کار کردیم، لایحه برابری دیه زن و مرد بود که سند پشتیبان داشت و برای آن نشست‌های فقهی حقوقی در قم نیز برگزار کردیم و در این خصوص مفصل بحث شد. 

او افزود: دولت برای اعلام نظر این لایحه را به قوه قضائیه فرستاد و قوه قضائیه از ضرورت تشخیص داد که با توجه به قوانین موجود ضرورتی برای این لایحه وجود ندارد در حالی که ما این ضرورت را احساس می‌کردیم چراکه به دلیل برخی رویکردها در خصوص قوانین موجود، حس تبعیضی در زنان وجود دارد.

برخی کج‌اندیشی‌ها کار را دشوار کرده است

معاون امور زنان و خانواده در دولت دوازدهم با بیان اینکه این معاونت ضرورت تصویب این لایحه را احساس می‌کرد، گفت: حس تبعیضی در زن‌ها به دلیل برخی رویکردها نسبت به قوانین در این خصوص وجود دارد. در حالی که این تبعیض‌ها در سیره اهل بیت وجود ندارد. برخی کج‌اندیشی‌ها کار را دشوار کرده است.

وی با تاکید بر ضرورت تبیین مسائل یادشده برای نسل جوان و با بیان اینکه تبیین این مسائل با نسل جوان برایمان بسیار مهم است، ادامه داد: قرار است این سیاست‌ها و رویکردها را جوانان دنبال کنند و پذیرنده این خدمات باشند. بنابراین خود جوانان بیش از هر کسی باید نسبت به این مباحث آگاه باشند. ما به سهم خودمان تلاش کردیم در این دوره این روشنگری را انجام دهیم. 

معاون امور زنان و خانواده در دولت دوازدهم افزود: در همین راستا ۶۰ پادکست با ترجمه فارسی و تصاویر خوب تولید و فکر کردیم برای عموم مخاطبان و جوانان جذاب باشد و این پادکست‌ها بتواند برایشان یک طوفان ذهنی و تدبر و اندیشه در قرآن داشته باشد. این پادکست‌ها با موضوعات زنان و مرتبط با عدالت، خانواده و جنسیت است که در قرآن این مسائل به نوعی تحت عنوان زوجیت مطرح شده و خدمت تمام دستگاه‌ها تقدیم شده است.

فهم قرآن و انطباق آن با مسائل روز از چالش‌های جمهوری اسلامی است

ابتکار نشست یادشده را در جهت انطباق احکام و مسائل با نیاز روز و تبیین و تفسیر دیدگاه‌های قرآن با اقتضائات روز دانست و تصریح کرد: از جمله چالش‌هایی که در جمهوری اسلامی داریم، یکی در فهم قرآن و انطباق آن با مسائل روز، اجرایی‌سازی این مفاهیم و انطباق رفتارها با آنچه درباره الگوهای متعالی ادعا کردیم، است. ما امتحانات سختی را پشت سر گذاشته و پیش رو داریم و معاونت زنان بر خود فرض داشت که تبیین مفاهیم قرآنی را به عنوان سند پشتیبان در بسیاری از لوایح داشته باشد.

ابتکار همچنین با اشاره به تدوین حدود ۳۰ لایحه و پیشنهاد در معاونت زنان دوره دولت دوازدهم، این را هم گفت که این لوایح در جهت اصلاح قوانین حوزه زنان و خانواده تقدیم دولت شده و همگی دارای سند پشتیبان هستند و عمدتا به مباحث فقهی و حقوقی و قرآنی اشاره دارند.

نگاه قرآنی به بحث عدالت جنسیتی

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری در بخش دیگر سخنان خود درباره نشست‌های فقهی و حقوقی برگزار شده در خصوص لوایح این معاونت، یادآور شد: ما در این راستا نشست‌هایی را در قم و با دانشگاه مفید داشتیم. گفتگوها یک طرفه نبود و منتقدین نیز بحث کردند. چه بسا با ما برای اصلاح قوانین مخالفت هم می‌کردند. 

او افزود: علاوه بر این سعی کردیم نگاه قرآنی به بحث عدالت جنسیتی که راهبرد معاونت بود داشته باشیم. عدالت جنسیتی برایمان راهبردی پیش رو و آینده‌نگر بود و آنچه اهمیت داشت تبیین آن برای تحقق وفاق ملی در بحث عدالت جنسیتی بود چراکه گفتگو در این موضوع زیاد بود و مانند بسیاری موضوعات برداشت‌هایی می‌شد که این را به اسناد خارجی وصل می‌کردند درحالی که بارها و بارها تبیین کردیم که تمام این مفاهیم برگرفته از قرآن و مباحث مطرح شده در رابطه با حقوق زنان و عدالت جنسیتی توسط شهید مطهری بود، اما این واکنش‌ها بود و امروز هم هست.
 

کد خبر 620005

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار خانواده

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha